logo La GrimaDe extra virgin olijfolie "LaGrima" van de Coöperatie de Viver, is ontwikkeld door de lokale coöperatie Alto Palancia. Deze olijfolie van de Serrana olijf is te waarderen door zijn verscheidenheid en voldoet aan de veeleisende eisen van top koks over de gehele wereld.

La Grima

Binnen de wereld van topmerken extra virgin olijfolie is La Grima een gewaardeerd merk en voldoet aan de smaakverwachtingen van experts. Met dat doel is La Grima o.a ontwikkeld maar ook om onze klanten en zijn klanten te verleiden, te verwennen en vooral te verrassen met deze heerlijke smaakvolle olijfolie. Vandaag de dag is LaGrima een begrip in Spanje maar ook in veel andere Europese landen. De kenmerken van La Grima zijn: door zijn maximale expressie, nootachtige geur en zijn diepgroene kleur voldoet de olie aan de meest veeleisende smaak, geur - en uitstralingswensen van de meeste specialisten.

Coöperatie van Viver werd opgericht in 1990 met als doel het verzamelen van kleine ambachtelijke olijfboeren die met een moderne productiefaciliteit zorgen voor een verantwoord en professioneel productieproces. De coöperatie voldoet aan alle VWA en voedselproductie-eisen in Europa en is gevestigd in de provincie Castello, in de regio Valencia (Middellandse Zeegebied). De coöperatie behoort tot de Origen Coupure "Valencia Olijfolie".

1458531 801842283196068 6794125662263444223 n

Het succes van deze coöperatieve samenwerking is o.a de basis van continue innovatie en duurzaam beheer van de grond en de productiemiddelen. De smaak van LaGrima is grassi met een touch van groene appel, met een intens aroma van de amandelbomen die onze olijfgaarden omringen en een licht citrus toontje. Voor deze speciale olijfolie, gebruiken we slechts een selectie van de vroege geoogste olijven, en dit is waarom we over "de eerste oogst" spreken. (early harvest) Door het malen/persen van olijven door een koude persing garandeert daarmee een bijzondere en hoogwaardige extra virgin olijfolie. De olie wordt bewaard in grote tanks/barrels met een inerte stikstofatmosfeer om het te behoeden voor oxidatie. Ongeveer twee maanden met rust en dan wordt de botteling in gang gezet. Levering van de nieuwe oogst zal starten eind november/begin december. La Grima extra virgin olijfolie heeft verschillende onderscheidingen ontvangen in internationale wedstrijden. en ze zijn als volgt:

2011 TERRAOLIVO (Israël): PRESTIGE GOLD
2013 LOS ANGELES: Zilveren medaille SPAANS MONOVARIETAL
2013 LOS ANGELES: bronzen medaille FLES DESIGN
2013 ARGENTINIË (OLIVINUS) GOUDEN MEDAILLE MONOVARIETAL en vermeld voor het HET ONTWERP VAN DE VERPAKKINGEN
2015 BESTE Spaanse olijfolie (Volgens het prestigieuze tijdschrift "La Semana Vitivinicola")