Creterra logo Creterra is een relatief jong bedrijf (exporteur/groothandel) gevestigd op het eiland Kreta, Griekenland. Creterra is een belangrijke ambassadeur van de gezonde Mediterrane leefstijl. Die gezonde leefstijl is vanuit de lokale omstandigheden op Kreta bijna vanzelfsprekend.

Altijd en bijna het hele jaar door zijn de Kretenzers in staat elke dag verse groentes, vers fruit, noten en bonen aan te schaffen en op elke hoek is wel een winkel die olijfolie van een lokale boer verkoopt. Die ingrediënten zijn de basis van deze bewezen gezonde leefstijl. Uit verschillende wereldwijde onderzoeken is gebleken dat de oudste mensen in Europa wonen op Kreta. Natuurlijk speelt de zon een belangrijke rol in de energie en vitamines die in de producten die op het eiland te koop zijn.

Per slot van rekening is Kreta het eiland dat jaarlijks de meeste zonuren in Europa ontvangt. En dat proef je. In elke Taverne, vooral in kleine dorpjes en/of in de bergen, wordt lokaal eten geserveerd en daarvan is de smaak elke keer weer onweerstaanbaar. Altijd vers en doordrenkt met heerlijke olijfolie, prachtige verse kruiden en andere ingrediënten.

Bijna onmogelijk om dat in West Europa te evenaren. Echter Creterra wil ons daarbij graag helpen om die smaakervaring vast te houden en vooral te continueren als wij in de Benelux zitten te koukleumen in sneeuw, regen of als er ijs in de sloten ligt. De vele recepten en inspiratie die Creterra zijn consumenten aanbiedt naast de informatie, ook te lezen in hoofdstuk onderzoeken, die bewijsvoering levert over de Kretenzer leefstijl zal u een flink aantal bruikbare adviezen aangeboden worden. Voor meer informatie surft u naar http://www.creterra.net/consumer