GreceEten neemt bij de Grieken een belangrijke plaats in. Vaak gebruiken ze twee warme maaltijden op een dag, thuis of in een taveerne, bij voorkeur met grote gezelschappen. De Griekse keuken kent veel invloeden uit het Midden-Oosten en de overige omringende landen.

Groenten zoals aubergines, courgettes, tomaten maar ook bonen zijn veel voorkomende ingrediënten in Griekse gerechten die bij voorkeur worden bereid met verse kruiden zoals mint, oregano, peterselie, tijm en kaneel. Brood, vis, schaaldieren, lamsvlees, gevogelte, konijn en varkensvlees zijn net als olijven, kaas en yoghurt niet weg te denken uit de Griekse keuken.

MedTresDiet 5Griekenland is altijd een arm land geweest. Daardoor werden er simpele, goedkope ingrediënten van het land gebruikt en zijn de gerechten vaak zeer arbeidsintensief om te maken. Men vindt vooral in de kleine dorpen nog het oorspronkelijke Griekse eten. Gerechten kunnen per streek en per eiland grote verschillen vertonen. Ook variëren de kruiden die men gebruikt vaak van streek tot streek.

Griekenland kent de hoogste olijfolieconsumptie per hoofd ter wereld en is een grote producent en exporteur van olijfolie. In de Griekse keuken wordt dan ook veelvuldig gebruikgemaakt van olijfolie. Grieken hebben vaak hun eigen olijfboomgaard. Als men in de grote stad woont, gaat men vaak de olijfolie in de dorpen inkopen. De kwaliteit is zeer belangrijk.

Bij het maken van Griekse gerechten dient altijd Griekse olijfolie van de eerste persing gebruikt te worden om een authentieke smaak te krijgen. Goede olijfolie is groen, ruikt fris en is enigszins stroperig
MedTres 13

Griekenland is het land met een van de smaakvolste keukens van alle mediterrane landen. Het heeft de afgelopen jaren wat betreft marketing en merken een metamorfose ondergaan. De producten en merken die wij aan u voorstellen zijn wat kwaliteit altijd al onbesproken geweest. Inmiddels is ook hard gewerkt aan de verpakking en benodigde uitstraling waardoor de merken voldoen aan onze selectie criteria en ze absoluut thuishoren in ons assortiment.

Olijven

sfeer 1Over het algemeen eet men in Griekenland zwarte olijven, niet gevuld en met pit. De Kalamata olijf is veruit het meest bekend. Daarnaast kent Griekenland vele andere soorten olijven, sommige ingelegd in zout.