Mediterrane gezonde leefstijl

Mediterraans Dieet 1De Mediterrane leefstijl is geinspireerd door de verscheidenheid aan regionale keukens in het Middellandse Zeegebied waar puurheid en kwaliteit voorop staan. In deze keukens wordt alleen met verse producten uit hun lokale omgeving gewerkt.  Schapenvlees en kazen worden net als peulvruchten, noten veelvuldig gebruikt.

En natuurlijk vis en zeevruchten verschijnen regelmatig op het menu.

Hoewel in Noord-Europese landen deze verse ingredienten ook verkrijgbaar zijn worden ze hier beduidend minder gebruikt. Een gemiste kans, want de mediterrane keuken wordt beschouwd als een van de gezondste in de wereld. 

Daarom zijn de diverse keukens uit Spanje, Portugal, Itale en Griekenland de basis voor de gezonde leefstijl die wij voor ogen hebben. 

GOED VOOR DE GEZONDHEID

Niet alleen het nuttigen van verse groenten en fruit maar ook het dagelijks gebruik van olijfolie zorgt voor een betere conditie van ons lichaam. Het voorkomt hart-en vaatproblemen evenals andere welvaartziekten. Dit is gebleken uit onderzoeken die door (inter)nationale medici en wetenschappelijke instituten zijn gedaan naar de effecten van de mediterrane leefstijl. 

MedTresDiet 8

Bewuster en gezonder leven is in deze tijd een grote uitdaging. Om te helpen bij jouw zoektocht naar een gezondere leefstijl hebben wie de publicaties over diverse onderzoeken verzameld in het hoofdstuk "Onderzoek" op deze website. De conclusies zijn waardevolle voedingsadviezen die ook jouw leefstijl gezonder kunnen maken. 

Voor vragen of opmerkingen over de onderzoeken en voedingsadviezen kun je ons via het contactformulier mailen.